Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Husie IF 16 13 1 2 40
2 Kvarnby IK 2 16 10 1 5 31
3 KSF Kosova IF 16 9 0 7 27
4 Lilla Torg FF 16 8 1 7 25
5 Korpföreningen MF 16 7 0 9 21
6 IFK Malmö 16 7 0 9 21
7 Arlövs BI 16 5 2 9 17
8 Heleneholms SK 1 16 4 3 9 15
9 AIF Barrikaden 16 4 2 10 14

Match

AIF Barrikaden

3 - 2
Heleneholms IP träningsplanen
9 juni 2013
11:00

Lilla Torg FF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Lilla Torg FF

Efter en otroligt fjantigt massa tjafsande mellan 30 vuxna män om vilket av lagen som skulle spela med röda västar utanpå tröjorna sedan båda lagen kommit i vitt (de trodde vi skulle komma i vinrött, vi trodde de skulle komma i blå-svart) kunde matchen komma igång och det var tur att matchen redan från början var så bra från vår sida att man kunde komma över den våldsamma irritationen över dessa barnsligheter i en B-lagsmatch med ytterst liten publik.

Startelvan: John Gundin (f.d. Gunnarsson, efterlängtad come-back efter sisådär 10 års uppehåll, bäva månde våra övriga målvakter) - Majed, Stefan A, Gustav, Bagher - Per M, Henke Ni, Rabih - Jimmy, Mats, Christian

Avbytare var Martin N som kom in som mittfältare efter 28 min och spelade där resten av matchen och Andy som inte spelade alls.

Vi hade vår första målchans redan efter mindre än 25 sek sedan Jimmy ryckt sig loss på högerkanten, dragit sig ner till kortlinjen och slagit ett inlägg som hamnade hos fri spelare som tyvärr missade. I den 5:e min tappade deras målvakt ett långt inlägg men trots att vi hade ett flertal spelare runt om som rörde den lyckades vi inte få in bollen utan efter lite flipperspel i målgården kunde den rensas undan. Första kvarten dominerade vi totalt, ja första 7-8 var Lilla Torg knappt inne på vår planhalva, och i den 14:e min hade vi ytterligare ett jätteläge att ta ledningen sedan Jimmy först tunnlat en spelare innan han sprang runt denne och ner mot kortlinjen och slog ett nytt inlägg nära mål men som inte heller det förvaltades på bästa sätt av helt omarkerad spelare 2-3 meter från mål. Mitt i denna vår klara dominans hade dock också Lilla Torg en bra chans att ta ledningen när John gjort en lång utrusning och fått undan bollen men där den efter ytterligare några tillslag hamnade hos vår förre målkung Anders Folkesson som såg att John inte hunnit riktigt tillbaka och försökte lyfta in den från långt håll. Som tur var gick bollen strax utanför. Ett baklängesmål i detta läge skulle känts grymt orättvist.

Nu kom dock det orättvisa baklängesmålet ändå i den 17:e min och det var vår f.d. tränare och spelare Fredrik Sandell som på typiskt Sandellskt vis fick på ett mycket vackert skott nära bortre krysset från långt avstånd. Efter detta jämnades spelet ut och det hände inte mycket förrän Lilla Torg i den 30:e min ökade på sin ledning till 2-0. Visserligen är det svårt att vara ensam domare och bedöma offsidesituationer men det här målet föregicks av en offside som faktiskt var lite i klaraste laget för att missas - det handlade om uppemot 5 meter.

Vi lät oss inte nedslås trots motgångarna och i den 32:a min hade Jimmy ett rungande skott i ribban. Två minuter senare reducerade vi till 1-2. Det var Henke som slog ett "framlägg" som Mats nickade in. Vi tog också spelmässigt över igen mot slutet av halvleken.

Andra halvlek var bara 3 min gammal när Jimmy drogs ner i straffområdet och Henke Ni därefter säkert slog in den straff som följde så att ställningen nu var 2-2. Efter en kortare stiltje när det gäller målchanser vidtog sedan en veritabel expolsion av sådana. Under resten av halvleken följde den ena målchansen efter den andra och inte vilka chanser som helst utan i flera av fallen sådana där det nästan inte gick att missa. Lilla Torg hade en jättechans när en av deras spelare fick på ett jättelångskott i insidan av stolpen som lika gärna kunde studsat in men där bollen nu flög tillbaka längs mållinjen innan vi fick fatt på den. De hade sedan också ett bra läge där Gustav i allra sista stund förtjänstfullt avvärjde genom en perfekt glidtackling. Men mot dessa 2 chanser hade vi hela 7 riktigt klara sådana. Tre innan ovannämnda två Lilla Torg-chanser och sedan när det kändes som om vi höll på att tappa greppet om matchen ytterligare 4 sista 10 min:a.

Vi kom mot slutet i den ena anfallsvågen efter den andra (och ibland kändes vi nästan lite för offensiva, vi var vid ett par tillfällen ytterst nära att tappa boll på mittfältet som skulle innebära typ 5 mot 3- eller 4 mot 2-lägen för dem, vi lyckades dock reda ut ett par sådana situationer i absolut sista stund). När vi pressade som värst blåste domaren plötsligt av matchen trots att det bara spelats 41 min. Båda lagen visste att det återstod 4 min exkl. ev. tillägg och båda var lustigt nog lika angelägna om att få spela vidare och när också en domarkontrollant sagt att det återstod några minuter erkände domaren sitt misstag och vi fick spela vidare. Och si, tur var det. Sedan vi först gjort ett par nästan omöjliga missar från nära håll fick Jimmy i den 91:a min (nu la domaren på 2-3 min extra istället) äntligen in det SYNNERLIGEN välförtjänta segermålet vilket kändes så oerhört befriande efter alla dessa sena baklängesmål vi tidigare drabbats av under året.

Vi mönstrade ju för dagen en laguppställning med ganska många ordinarie A-lagsspelare men Lilla Torg hade å andra sidan som förväntat med sig f.d. Barrenspelarna Anders Folkesson och Fredrik Sandell (som annars mest är tränare nuförtiden men ändå har kvar mycket av sin elegans och fältherreblick på planen även om konditionen inte är den bästa) och också ytterligare ett par av sina bättre spelare. Det hela resulterade i en som helhet mycket välspelad B-lagsmatch där vi var det klart bättre laget.

Alla kämpade föredömligt och gick stenhårt in i alla närkamper. Långa tider spelade vi strålande och det enda man egentligen kunde klaga på var effektiviteten. Låt oss nu hoppas att denna medgång leder till ett förnyat självförtroende i hela spelartruppen så att vi kan avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.

Statistik: Hörnor: 9-4 Skott på mål: 11-5 Skott utanför: 7-3

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jimmy El-Jaleb 1 1 1 0 0 0
Mats Blomqvist 1 1 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 1 0 0 0
Bagher Jaffari 1 0 0 1 0 0
Christian Thuresson 1 0 0 0 0 0
Gustav Nygren 1 0 0 0 0 0
Majed Mahdi 1 0 0 1 0 0
Per Malm 1 0 0 0 0 0
Rabih Abou Jabal 1 0 0 0 0 0
Stefan Anefur 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
John Gundin 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

mån 30 sep 2013, 19:00 Lilla Torg FF - AIF Barrikaden 3 - 1